FIRMAETS HISTORIE

Wood-Mizer båndsavene blev udviklet af de to amerikanere Don Laskowski og Dan Tekulve i 1978. I starten blev Wood-Mizer savene kun solgt i De Forenede Stater, siden slutningen af 80`erne kan de også købes i Tyskland.

For nemmere og mere kortfristet at kunne levere savene til det europæiske og asiatiske marked og for hurtigere og bedre at kunne forsyne savværksoperatørerne med reservedele blev Wood-Mizer Industries Ltd. med sæde i Kolo/Polen grundlagt i 1990. Dér blev det mest moderne værk for båndsave i Europa med en årlig produktion på 600 enheder indviet i 1994. Mange dele kom dog stadigvæk fra USA.

Original Wood-Mizer Sawmill Laskowski 1982Original Wood-Mizer Sawmill Laskowski 1982

Med årene blev der dog foretaget omfangsrige ændringer for at leve op til kravene på det europæiske marked og de forskellige standarder. I dag fremstilles maskinerne næste udelukkende af enkeltdele fra Europa. Desuden er produktsortimentet hele tiden blevet udvidet. Udover mobile båndsave og stationære båndsavværker tilbyder vi professionelt udstyr til store produktioner med den industrielle linje "AWMV - by Woodmizer". Desuden fås også mange produkter til efterbearbejdning og forædling af det opskårede tømmer.

Wood-Mizer Europe new production hall 2014

Med repræsentationer i mere end hundred lande og datterfirmaer i Tyskland, England, Norge og Rusland tilbyder Wood-Mizer en nærliggende og kompetent service, der omfatter rådgivning, salg og forsendelse af reservedele. I mange lande tilbydes der desuden en genopslibningsservice.

I mere end 30 år er der blevet produceret over 80.000 savværker, der til dels arbejder under meget vanskelige klimatiske betingelser i hele verden. Desuden tilbydes mange andre produkter, der er beregnet til efterskæring og videreforarbejdning af det producerede træ.